Användarverktyg

Webbverktyg


personliga-berattelser-del-1

Personliga berättelser del 1

Artiklar, reportage och föreläsningar.

Kasper

2016-04-12 SR För smart för sitt eget bästa - om högbegåvade barn \\ Ovanligt hög intelligens är det många som drömmer om att ha. Men det finns högbegåvade barn som inget hellre skulle vilja än att vara normalbegåvade och en i gänget.

Stefan Hogeborn

2017 Mensa Begåvningsdagarnas konferens - Stefan Hogeborn
Anita Kullanders äldsta son och inspiratör. På Mensas Begåvningsdagar 2017 berättar han om sin väg från skolkare till ….


Ken Engström

Ken Engström - Kallad dum tills man tror på det
Ken Engström blev som barn placerad på särskola där inlärningstakten var låg. Han gick där i två läsår och återvände sedan till en vanlig klass. Vid 28 års ålder gjorde han ett intelligenstest och resultatet visade på en IQ över 130. Det ledde till ett medlemskap i Mensa. Med ett stärkt självförtroende beslutade han sig för att läsa in gymnasiekompetensen och våren 2015 beräknas han avlägga dubbla examina vid högskolan.

Alexander Kidelius

Alexander Kidelius Särbegåvad och särbehandlad
Alexander Kidelius är 16 år gammal och har hoppat över fyra år i skolan. Han studerar för närvarande andra året av kandidatprogrammet i Business and Economics vid Handelshögskolan i Stockholm. Här berättar han om sina upplevelser av skolgången och hur hans situation hanterades av skolan. Enligt honom saknas kunskap om hur särbegåvade barn bör undervisas. ±± Inspelat den 11 december 2014 i Radiohuset i Stockholm. Arrangör: Mensa Sverige

Dante

Dante och De fina linjen mellan särbegåvning och diagnosLäs mer - texter skrivna av särskilt begåvade personer:
Personliga berättelser del 2


Sonen på 3 år är paniskt rädd för flugor. Vi sitter vid matbordet och jag ser en fluga bakom sonen och pappan. Jag vill förekomma utbrott så jag bokstaverar till pappan:
- ”Det är en F-L-U-G-A bakom er”.
-Var är F-F-fugan, var är F-F-fugan undrar sonen oroligt och sedan blev det inte lugnt innan den var borta.
Därefter började vi med engelska vilket fungerade ett tag.

personliga-berattelser-del-1.txt · Senast uppdaterad: 2022-01-05 12.37 av anita