Användarverktyg

Webbverktyg


hur-man-blir-medlem-i-filurum

HUR MAN BLIR MEDLEM I FILURUM


Foto: Göran G Johansson

Tillhör du, eller anar du, att du tillhör någon av de berörda kategorierna så skriv ett mail till kontakt@filurum.se och berätta lite om dig själv och dina funderingar, samt vilken kommun du bor i.

Du kommer sedan att erbjudas telefonkontakt med någon av Filurums kontaktpersoner (erfarna föräldrar och pedagoger) för ett introduktionssamtal per telefon. Samtalet är främst till för att presentera Filurum och de olika grupperna.
För medlemskap i föräldragrupperna behövs inga formella bevis på barnets begåvning.

Observera att Filurum drivs ideellt på kontaktpersonernas fritid, så det kan emellanåt dröja innan du får svar - ALLA får svar förr eller senare.

Om du vill veta mer innan du söker medlemsskap samt få tillgång till nyheter om särskild begåvning så kan du med fördel titta här: Filurum Sverige


När äldsta filuren var runt 1,5 år skrevs första bokstaven i namnet om och om igen. Hen ville skriva mer men motoriken hindrade, tacksamt att L ändå var hens första bokstav då. En vän försökte vara pedagogisk och uppmuntrande, sa till filuren (med överdriven positiv ton) ”ne men åååh så duuktig du är! Vet du de där ser ju ut som en riktig bokstav, vet du vad den heter? L! Det är LLLL, som i ditt namn! Så skoj!” varpå den 1,5 åriga filuren ger den vuxne sin penna och säger i vanlig ton, ”din bokstav”. Vuxne skriver varpå filuren sen säger med överdriven röst ”men ååååh titta du kan! Så duktig!!” å sen tar tillbaka sin penna och fortsätter.

hur-man-blir-medlem-i-filurum.txt · Senast uppdaterad: 2022-09-23 09.27 av admin